ELKE DAG EEN WARME MAALTIJD

Meer dan 200 kinderen

Stichting Stamppotje is door mij opgericht na mijn eerste indrukwekkende bezoek aan Sri Lanka, in februari 2005. Kort na de hartverscheurende tsunami. Stichting Stamppotje zet dagelijks maaltijden voor ongeveer 200 schoolkinderen van het Santosa project in Pamunugama op tafel. Bijzonder is dat ook meer dan 30 meervoudig gehandicapte kinderen dagelijks -naast onderwijs- een warme maaltijd krijgen.

De betoverende Sampath

Eén van de kinderen die ik ontmoette toen ik voor het eerst naar Sri Lanka kwam, is Sampath. Destijds tien jaar. Hij was één van de kinderen die in de school zijn thuis had. Simpelweg omdat zijn ouders niet naar hem omkeken. Zijn betoverende glimlach en de blijheid van alle kinderen hebben een onuitwisbare indruk op mij gemaakt.

Een warme maaltijd per dag

Ik wist meteen dat ik een structurele, stevige bijdrage moest leveren. En wat maakt het verschil? Door mijn roots als kok was mijn doel duidelijk: een warme maaltijd voor alle kinderen. En de naam van de stichting? Stamppotje. Inderdaad, genoemd naar Sampath.

Van grote waarde voor de hele omgeving

Onze inzet is van grote waarde voor alle kinderen in de omgeving, die straatarm is. We voorzien namelijk in een basisbehoefte, een gezonde warme maaltijd. Voor de beeldvorming: van een maandelijks budget van 1500 euro kunnen alle schoolgaande kinderen warm eten. Elke dag.

Zonder inkomsten geen maaltijden

Hoe we dat geld bij elkaar brengen? We organiseren bijvoorbeeld fundraising dinners. Ook de inkomsten die ik als BABS en presentator binnenhaal, gaan één op één naar Sri Lanka. Gelukkig sta ik er niet alleen voor. Ook vrienden en donateurs dragen hun broodnodige steentje bij. Zonder hen komen er geen maaltijden op tafel.

Help jij ook mee? Alvast ontzettend bedankt.

Jouke de Vries

Stichting Stamppotje

RSIN: 01109711

E: jouke@stichtingstamppotje.nl
T: 06 11 91 35 26
De Seine 21
8494 PE Nes (gemeente Boarnsterhim)
KvK nr. 01109711
Rekeningnr: NL43 INGB 0001 0197 83

Doelstelling

De straatarme kinderen van het Santosa project elke dag voorzien van een warme maaltijd/betere leefomstandigheden aanbieden/leermiddelen aanreiken.

Bestuur

Dhr. J. de Vries, voorzitter / Mevr. M.W. de Vries, secr. / Dhr. W. Jongstra, penningmeester.

De bestuurders ontvangen GEEN enkele vergoeding voor hun inspanningen.

Download hier de jaarrekening 2016.