Over ons

Stichting Stamppotje is door mij opgericht na mijn eerste indrukwekkende bezoek aan Sri Lanka, in februari 2005. Kort na de hartverscheurende Tsunami. Stichting Stamppotje zette zich zo’n 15 jaar in voor dagelijks warme maaltijden t.b.v. ongeveer 200 schoolkinderen van het Santosa project in Pamunugama op tafel. Ook meer dan 30 meervoudig gehandicapte kinderen kregen dagelijks -naast onderwijs- een warme maaltijd.

Elke dag les in een liefdevolle en veilige omgeving

Ik wist meteen dat ik een structurele, stevige bijdrage moest leveren. En wat maakt het verschil? Door dat de exploitatie stichting Santosa per 1 januari 2020 stopte en de ca 200 schoolkinderen elders werden onder gebracht dreigden de meervoudig gehandicapte kinderen tussen wal en schip en raken. Met Stichting Stamppotje heb ik de zorg voor hun op me genomen en krijgen ze nu dagelijks liefdevol les in hun vertrouwde en veilige omgeving.

Een warme maaltijd per dag

Ik wist meteen dat ik een structurele, stevige bijdrage moest leveren. En wat maakt het verschil? Door mijn roots als kok was mijn doel duidelijk: een warme maaltijd voor alle kinderen. En de naam van de stichting? Stamppotje. Inderdaad, genoemd naar Sampath.

Van grote waarde voor de hele omgeving

Onze inzet is van grote waarde voor alle kinderen in de omgeving, die straatarm is. We voorzien namelijk in een basisbehoefte, elke dag naar school en een gezonde warme maaltijd. Voor de beeldvorming: van een maandelijks budget van ruim 1500 euro kunnen we voor deze kinderen zorgen.

Zonder inkomsten geen maaltijden

Hoe we dat geld bij elkaar brengen? We organiseren bijvoorbeeld fundraising diners. Ook de inkomsten die ik als BABS en presentator binnenhaal, gaan één op één naar Sri Lanka. Gelukkig sta ik er niet alleen voor. Ook vrienden en donateurs dragen hun broodnodige steentje bij en daarvoor zijn de kinderen erg dankbaar!! steun jij ook? Alvast ontzettend bedankt.

Jouke de Vries

Stichting Stamppotje

Wij hebben de Anbi status
RSIN: 01109711

E: jouke@stichtingstamppotje.nl
T: 06 11 91 35 26
Houtkampswyk 25
8456 KB De Knipe
KvK nr. 01109711
Rekeningnr: NL43 INGB 0001 0197 83

Doelstelling

Elke dag les in een liefdevolle en veilige omgeving voor al deze kinderen die anders tussen wal en schip zouden vallen!

Bestuur

Dhr. J. de Vries, voorzitter / Mevr. M.W. de Vries, secr. / Dhr. W. Jongstra, penningmeester.

De bestuurders ontvangen GEEN enkele vergoeding voor hun inspanningen.

Overzicht jaarrekeningen

Download hier de jaarrekening 2016

Download hier de jaarrekening 2017

Download hier de jaarrekening 2018

Download hier de jaarrekening 2019

Download hier de jaarrekening 2020

Download hier de jaarrekening 2021